Fressssssh

nedjelja, 25.06.2017.

Već danima svako jutro već oko pet sati se ispod tribine stadiona na Poljudu formira se red da bi se u osam sati kad otvori blagajna, mogli dobiti brojevi kojih se podijeli svaki dan tisuću, koji onima koji ih dobiju otvaraju mogućnost kupnje pretplate za iduću sezonu.

Navijači Hajduka koje ljevičari nazivaju ustašama, kozojebima, zatucanim hadezenjarama, a desničari komunjarama, orjunašima, jugoslavenima, strpljivo čekaju red kako bi kupili pretplatu da mogu gledat svoj klub.

Prije nekog vremena je organizirana akcija kojom se traže sponzori za otkup dionica kluba koji navijači žele otkupiti kako bi klub za koji navijaju bio njihovo vlasništvo.

Svak onaj koji je htio dati tisuću eura na rate u idućih nekoliko godina, a da za uzvrat ne dobije ništa osim nekakve potvrde mogao je to učiniti, takovih luđaka je bilo nešto više od 300.

U ovoj godini nešto preko 27.000 navijača je platilo članarinu u iznosu od 100 kuna, za koju se ne dobije ništa osim članske iskaznice.

U prošloj godini uplaćeno je više od 40.000 članarina, i smatra se da će ih ove godine biti uplaćeno i više.

Hajduk je zadnji put bio prvak prije dvanaest godina, unatoč tome je svih tih dvanaest godina najgledaniji tim u Hrvatskoj nogometnoj ligi, i bit će sigurno i u ovoj sezoni.

Navijači Hajduka, inače najstarija organizirana navijačka skupina u Europi od osnutka je stigmatizirana, zabranjivana, njeni pripadnici su zatvarani, i premlaćivani u milicijskim stanicama.

Huliganima su proglašavani od strane svake vlasti, i 1990 kad su skinuli i zapalili jugoslavensku zastavu, i 1993 kad su se suprotstavljali Tuđmanovoj privatizaciji, i 2001 kad su se suprotstavljali anacionalnim neokomunistima, pa tako i danas kad se suprostavljaju kriminalu u Hrvatskom nogometnom savezu, koji je usko vezan s politikom i svim političkim strukturama i strankama.

Da se vratimo na početak svako jutro oko pet sati skupe se ljudi ...........

Neke ljubavi izgledaju pomalo iracionalne, onima koji ne znaju što je u stvari ljubav, neki ne razumiju da se neke ljubavi dobiju s materinim mlikom, i da neke ljubavi nemaju cijenu.

Oni koji to ne razumiju, završe u braku sa Zdravkom Mamićem.


Danas je dan državnosti, ne onaj koji smo svi znali kad je, i kad smo pekli janjce, u projektu detuđmanizacije i to su nam prominili.

Hrvatska nije nikada bila prvak, dapače ovi s kojima Torcida ratuje su nas doveli na zadnje mjesto u Europi, u mnogočemu, možda nikada nećemo ni biti prvaci, ali to nije razlog da je ne volimo, to nije razlog da se ne skupimo oko pet ujutro i čekamo broj za kupit pretplatu, nije razlog da ne damo sponzorstvo i ne tražimo za uzvrat ništa, nije razlog da ne platimo članarinu.

Jer ako Hajduk živi vječno, može i Hrvatska.

Stvar je u ljubavi, pomalo iracionalnoj, koju oni šta su u braku sa Zdravkom Mamićem nikad neće razumit.

- 11:02 - Komentari (54) - Isprintaj - #